Assessoria

MANTENIMENT DE L' AIRE CONDICIONAT...


Diàriament en la nostra feina d'assessorament tècnic, ens trobem amb una casuística en els sistemes de climatització que és de primer de manteniment, però que malauradament en els aparells d'aire condicionat no hi parem atenció.

Es tracta de la neteja i observació periòdica de l'estat dels filtres i de les bateries.

Explicarem en aquesta entrada-consell, el perquè són una font d'excés de consum energètic i envelliment dels nostres equips:


BATERIES INTERIORS:

La zona d'intercanvi entre l'aire i la temperatura generada per les unitats de climatització es produeix en els serpentins (radiadors) de tubs frigorífics que tenim a dins les unitats interiors.

Tindre aquestes bateries amb brutícia, provoca que es perdi superfície de contacte tub-aire i per tant amb la mateixa energia calgui més circulació d'aire per assolir la demanda consignada per l'usuari.

Un exemple, si l'aire ha de passar 3 vegades per la bateria bruta, per agafar la temperatura demanada, en una bateria neta ho faria només en 1 vegada.


BATERIES EXTERIORS:

Amb el mateix principi anterior, sols que fora no absorbeix, sinó que els tubs (radiador), vol dissipar i com a tal necessita que tot estigui ben net i ventilat a una temperatura exterior i no interferida per res més que impedeixi i faci que la maquinària se'n ressenti en excés.


FILTRES D'UNITATS INTERIORS:

Els filtres són un netejador ambiental del residu que l'aire porta i com les màquines climatitzadores "aspiren" l'aire de l'ambient interior per tal de tractar-lo a les seves bateries, precisa el sistema de filtrar l'aire per no afectar a la higiene ambiental i tampoc als radiadors dels aparells d'aire condicionat.

Tenir-los bruts és un "fré" al flux de l'aire, amb la immediata reducció de cabal i per tant menys renovació.

Exemple, caldrà més treball del ventilador per a recollir i tractar un volum determinat, ja que el pas de l'aire està "escanyat" per l'obturació dels filtres.

Això és altra vegada més consum energètic.

Fins i tot arriba el cas (en els sistemes d'aire condicionat per conductes i unitats de tractament de l'aire) en què la màquina s'ofega i senzillament deixa de funcionar perquè no pot aspirar més. Oclusió total.

Hi ha sistemes electrònics (depèn la marca) que s'aturen per precaució i sensors que detecten la pressió diferencial, però també hi ha que no paren i poden provocar mals majors en la mecànica i funcionament dels sistemes.


TRENS DE VENTILACIÓ:

Per tal de fer "circular" l'aire, les unitats de climatització disposen de ventiladors interiors en forma de rotors circulars que succionen l'aire de l'ambient, el passen per les bateries i finalment l'entreguen climatitzat a l'ambient en un bucle constant de tractament de l'aire.

Aquests rotors estan exposats a la humitat, la pols i contrastos sobtats de temperatura.

Això fa que s'hi adhereixin a les pales residus i incrustacions de pols, microfauna bacteriana, fongs, etc.

No cal dir que l'excés de pes per acumulació de residus provoca que les revolucions minorin i el motor passi a necessitar més energia elèctrica per funcionar, o simplement que la velocitat i per tant el tractament de l'aire vagi molt més lent.

Tot per la brutícia.

Com hem vist en aquest resum, la neteja influeix de forma important en la durabilitat de la maquinària, la seva vida, hores de treball i per descomptat consum energètic i cost econòmic dels sistemes d'aire condicionat i climatització.

Un manteniment periòdic adequat a cada cas és importantíssim i cal que cada usuari/ària sàpiga la periodicitat o si més no saber que sense una correcta neteja, els problemes de salut, mediambientals i econòmics seran de primer ordre.


DOMUS consells

Truca'ns al 👇
o t'informem per Whatsapp

+34 644 514 811
Josep Maria Mas
DOMUS serveis

REBAIXAR FACTURES D'ENERGIA ELÈCTRICA...

Estudis energètics d'estalvi i optimització energètica per a particulars, empreses, indústria, comerç, comunitats, administració, edificis...

DOMUS serveis, en col.laboració amb Energia Millor, volem implementar en les nostres zones d'acció i per als nostres Clients Prime, una solució definitiva per a baixar els consums energètics en les factures de subministraments elèctrics de forma absolutament radical.

Amb eines de gestió pròpies i coneixements avançats, és totalment factible deixar de rebre sorpreses en forma de càrrecs bancaris per consums desmesurats.

Posem remei al malbaratament i descontrol de l'energia.
Som al teu costat per ajudar-te.

ENERGIA MILLOR - DOMUS serveis

Truca'ns al 👇
o t'informem per Whatsapp

+34 644 514 811
Josep Maria Mas
DOMUS serveis

VOSTÈ MATEIXA...

En el món de les instal.lacions hi ha hagut sempre l’opció-temptació de comprar els productes en comerços a ón els muntatges són encarregats a tercers aliens al venedor i amb un pressupost anomenat “bàsic”....

Res més arriscat que aquesta opció de les grans superfícies, per quan no és un servei totalment integrat, a ón Producte-Fabricant-Distribuidor-Muntador són “garantits” per parts.

Amb empreses locals, físiques, agremiades i amb personal propi ens trobem precisament amb el SERVEI TOTAL GARANTIT.
Tot a una mà i tot amb un sol interlocutor.

No confonem un electrodomèstic (arribar i endollar), amb un muntatge que comporta professionalitat i capacitats.

Tu esculls.
El risc és més barat !!
La garantia és tranquil.litat 😀


Aire condicionat i Climatització
Fontaneria i Electricitat

Truca'ns al 👇
o t'informem per Whatsapp

+34 644 514 811
Josep Maria Mas
DOMUS serveis

decoració en climatització

CLIMATITZACIÓ i DISSENY

Ens les instal.lacions d’aire condicionat en general els nostres Clients creuen que tot està inventat i sobretot venen amb idees preconcebudes parcialment.

Per això és important demanar un Pressupost personalitzat a cada cas particular, en visita sense compromís, adequant l’estètica, el càlcul, les formes i espais arquitectònics, el producte, les formes de viure, les sensacions tèrmiques/acùstiques, la innovació, l’impacte de les obres...

Hi han tantes coses a parlar i a assessorar, que ens encanta poder explicar-nos més enllà d’una “simple” instal.lació.

Per nosaltres cada cas és un cas especial, particular i sobretot de gran responsabilitat.


Truca'ns al 👇
o t'informem per Whatsapp

+34 644 514 811
Josep Maria Mas
DOMUS serveis

renovacio aire condicionat

ESTALVI en RENOVACIONS

Recentment hem hagut de calcular l'estalvi energètic elèctric per la conveniència de substitució de maquinari de climatització per conductes, en un habitatge de Barcelona.

El fet de renovar (amb les mateixes característiques quant al confort i climatització), ha suposat un estalvi anual de 200€ a 300€, únicament per una major tecnologia i avenços en l'eficiència energètica.

Això vol dir que els temps d'amortització i els costos de producte han millorat i millorem enormement la decisió d'instal·lació d'aire condicionat als habitatges, any rere any.

És per això que fem visites sense compromís i assessorem els Clients, per tal de donar-los la màxima qualitat, els millors productes, la garantia i la confiança per casa seva.

Consulta'ns i et fem l'estudi tècnic / econòmic de la teva instal·lació de climatització.

Treballem amb les millors marques del mercat.
Assessorem imparcialment i honestament.


Truca'ns al 👇
o t'informem per Whatsapp

+34 644 514 811
Josep Maria Mas
DOMUS serveis